Työmaa-aita

Valikoimastamme löytyy työmaa-aidat ja kaikki tarvittavat lisävarusteet. Nopein toimitus ja suurin valikoima työmaa-aitoja. Työmaa-aitojen valinnassa on hyvä perehtyä aluksi määräyksiin, joissa määritellään aitaukselle vaatimukset. Vaatimukset vaihtelevat paikkakunta- ja alue kohtaisesti. Vaikuttavia tekijöitä on myös ulkopuoleinen liikenne, rakennettava kohde ja poikkeukselliset työt esim. räjäytystyöt.

Seuraavaksi on edessä työmaa-aidan valinta. Tässä vaiheessa on hyvä miettiä, onko työmaa-aidalle jatkokäyttöä mahdollisesti tulevaisuudessa, vai ei. Nord Pro työmaa-aita on suunniteltu kestämään useamman hankkeen ajan. Vastaavasti Nord-1 työmaa-aita on hyvä valinta yksittäisiin hankkeisiin. Laajasta valikoimastamme löytyy myös välimallien vaihtoehtoja, eli löydät varmasti juuri sinulle ja yrityksellesi parhaan mahdollisen ratkaisun!

Kun päätös työmaa-aita tyypistä on tehty, seuraavaksi edessä on pystytystarvikkeiden valinta. Tavallisesti käytössä on betonijalusta ja muovijalusta. Muovijalusta on hieman kevyempi ja mukavampi käsitellä. Vaihtoehtoisesti betonijalusta on raskaampi ja tukevampi. Molemmissa jalustoissa on valmiit ”kolot” työmaa-aidoille, eli pystytys on nopea ja helppo toteuttaa. Toinen yleisesti käytössä oleva lisävaruste on välikiinnike, yleisesti perhoskiinnike. Perhoskiinnikkeellä aidat kytketään toisiinsa, jotta työmaa-aidat pysyvät siististi suorassa rivissä tukevasti toisissaan kiinni. Tämän lisäksi on mahdollista valita telineet aidoille, sekä jalustoille. Näin työmaa-aitojen kuljetus työmaalta toiselle ja varastointi helpottuvat huomattavasti. Telineissä on valmiit taskut trukkipiikeille, sekä nostolenkit liinoille. Yksi suurimmista syistä työmaa-aidan rikkoutumiselle on vääränlainen kuljetus. Aidat tulisi kuljettaa aina pystyssä ja toisiinsa niputettuna. Toinen vaikuttava tekijä on yksinkertaisesti laatu eli työmaa-aidan osien materiaalivahvuus, valmistusmenetelmä ja rakenne. Nord Pro työmaa-aidat on käsin valmistettu, upposinkitty ja kehysputket ovat lomittaisliitetty. Lomittaisliitoksella tarkoitetaan sitä, että työmaa-aidan vaakaputket ovat upotettu pystyputkissa olevien reikien sisälle. Tämä takaa markkinoiden parhaan hinta- / laatusuhteen. Tämän lisäksi, tietyissä tapauksissa työmaa-aita on mahdollista varustaa oman yrityksesi logolla!

Monesti työmaa-aitoihin kiinnitetään mainosbanderolleja, tai näkösuojia. Vaikka nämä usein läpäisevätkin osan tuulesta, nousee tuulikuorma silti huomattavasti. Tästä syystä suosittelemme aina vinotuentaa, mikäli käytössä on mainosbanderolleja tai vastaavia tuulipinta-alaa kasvattavia tuotteita. Näin käyttäjä säästyy turhilta vahingoilta ja lisäkustannuksilta.

Työmaa-aita tunnetaan suomalaisessa puhekielessä myös nimellä Vepe aita. Nimi juontaa kauas historiaan, jolloin Vepe valmisti aidat itse. Jo yli vuosikymmenen suurin osa suomessa olevista työmaa-aidat ovat tuotu Euroopasta suuremmilta tehtailta. Puhekielessä Vepe-aita on kuitenkin jäänyt elämään, varsinkin ”vanhan liiton” työntekijöillä.

Kaikista yleisimmin käytetty työmaa-aita aluerajuksiin on 2m x 3,5m korkea aitaelementti. Tämä johtuu siitä, että monesti viranomaiset ovat määrittäneet vähimmäiskorkeudeksi 2 m. Tietyissä tapauksissa 1,2 m x 3,5 m aitaelementti on sallittu. 1,2 m korkea aita on huomattavasti mukavampi käsitellä verrattuna 2 m korkeaan yleisesti käytettyyn malliin, eli sitä kannattaa suosia aina kuin mahdollista. Monesti suuremmilla työmailla 1,2 m korkea työmaa-aita on käytössä esim. urakkarajauksena. Näin saadaan jaettua työmaa lohkoin, joissa kaikilla on selkä urakka-alue, missä työskennellä. Monesti tämä vaikuttaa positiivisesti urakan sujuvuuteen ja turvallisuuteen.