Rakentamisen tahti kasvukeskuksissa on viime vuosina ollut vilkasta suomessa. Isot työmaat sijaitsevat pääsääntöisesti hyvin keskeisillä paikoilla, joilla on jo valmiiksi pulaa ylimääräisestä tilasta ja liikennöinti on vilkasta. Työmaan rajausta suunnitellessa turvallisuusriskit ja liikenteenohjausvaatimukset täytyy ottaa tarkoin huomioon.

NordCombiWall (NCW) työmaakaiteet – kun turvallisuus on tärkeintä

CE- hyväksynnän saaneet NCW- kaiteet on alun perin suunniteltu moottoritiekäyttöön ja niiden EN-normien mukaiseen törmäystestaukseen on sijoitettu paljon resursseja. Yhdistämällä kaiteisiin aitaosia valmiilla yhteensopivilla komponenteilla esim. perusmallin työmaa-aita, saadaan rakennuttua näyttävä ja turvallinen työmaan korkea rajausaita. Tarkan suunnittelun tuloksena korkein 110cm malli täyttää törmäyskestävyysluokan H2 poikkeuksellisen pienessä toimintaleveysluokassa W2. Mitä pienempi toimintaleveysluokka sitä pienempi kaiteen siirtymä törmäyksessä.

Tehokas

Raskaaseen aluesuojaukseen sopivat kaiteet on valmistettu UV-suojatusta Polyeteenistä, jossa on valmiit teräsraudoitukset lopullisessa kohteessa tehtävää betonivalua varten. Tyhjänä työmaalle toimitus mahdollistaa jopa 144m kaiteita puoliperävaunuun. Kevyen 50kg painon ansiosta kaiteiden lopullinen asettelu paikoilleen voidaan tehdä tarpeen vaatiessa jopa miesvoimin. Suurista törmäysluokituksista huolimatta kaide on saatu pidettyä vain 75cm leveänä, joka mahdollistaa asennuksen kapeaankin tilaan. Kaiteen pituus 2,4m on suunniteltu mahdollisimman tehokkaan kuljetustilan käyttöä ajatellen.

Yksilöllinen

Muovikuori suojelee betonia tehokkaasti kemikaaleilta ja mahdollistaa kaiteisiin yksilölliset RAL-värisävyt. Valun jälkeinen kaiteen paino mahdollistaa umpinaisetkin korokeaidat tuulikuorman huomioiden. Korokeaitoina voidaan käyttää edullista vaneriaitaa maalattuna tai normaalia metallista työmaa-aitaa. NCW-kaiteet ovat tehokkaimmillaan pitkillä työmailla, missä vaaditaan näyttävää ja tehokasta suojausta.